لیو پرتو صنعت ، طراح و تولید کننده سنسورهای صنعتی

نقش سنسورها در IOT صنعتی

نقش سنسورها در IOT صنعتی

نقش سنسورها در IOT صنعتی

” بخش عمده IOT یا اینترنت اشیا، بیش از آنکه مربوط به ابزاهای هوشمند باشد، مربوط به سنسورها می باشد. این نوآوری های کوچک قابلیت اتصال به همه چیز، از قوطی های ماست گرفته تا بلوک های سیمانی پل ها و سپس ضبط و ارسال این داده ها به ابرها یا cloud ها را دارا می باشند. این امر سبب خواهد شد تا صنایع مختلف اطلاعات بیشتری از چند و چون استفاده از تجهیزات و روند اجرای فرآیندها را در هر لحظه در دسترس خود داشته باشند.” برنارد مار از شرکت Forbes

تعریف IoT صنعتی

طبق تعریف سازمان TechTarget، اینترنت اشیا صنعتی ( IIoT ) استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا یا IoT در کارخانجات می باشد.

اینترنت اشیا صنعتی

IIoT، یادگیری ماشین و تکنولوژی داده های بزرگ را با داده های سنسوری ، ارتباط ماشین با ماشین و تکنولوژی های اتوماسیون صنعتی که سالیان سال در صنایع مختلف وجود داشته اند را، ادغام می کند. فلسفه وجودی IIoT این است که ماشین های هوشمند در کاربردهایی که نیاز به دقت بالا، مانیتورینگ مداوم و ارتباط داده ها می باشد، بهتر از انسان عمل می کنند. این دیتا ها، باعث می شوند تا شرکت ها بتوانند به سرعت منبع مشکل و عدم بهره وری را شناسایی کرده و در جهت رفع آن برآیند. در بحث تولید، IIoT پتانسیل عظیمی در بخش کنترل کیفیت، فرآیندهای سبز و پایدار، قابلیت ردیابی زنجیره تامین و بهره وری آن، دارد.

سنسورها در IoT صنعتی

در جستجوی تعریف IIoT، علاوه بر برخی مزایا و کاربردهای ملموس در دنیای واقعی، بایستی به دنبال نقش سنسورها در این معادله باشیم. در حالی که نرم افزارها، یادگیری ماشین و تکنولوژی های دیگر در کنار هم برای آنالیز دیتا های جمع آوری شده از فرآیند ها می کوشند، سنسورها نقش حیاتی را به عنوان فراهم آورنده اولیه این دیتا ها، بازی می کنند. در IIoT، اگر نرم افزار را مغز این سیستم بنامیم، بدون شک سنسورها به مثابه شبکه های عصبی می باشند که وظیفه جمع آوری دیتاهایی را بر عهده دارند که بعدا بایستی پردازش شوند. سیستم های صنعتی، به منظور دستیابی به اطلاعات قابل اطمینان، پایدار و دقیق در تمامی جنبه های اتوماسیونی خود، به شدت به سنسورها وابسته هستند. حتی میتوان این ادعا را مطرح کرد که بدون سنسورها که وظیفه اندازه گیری پارامترهایی نظیر فشار، دما، رطوبت، موقعیت و بسیاری پارامترهای دیگر را بر عهده دارند، IIoT به خودی خود یک تکنولوژی ناقص به شمار می آید.

با وجود اینکه IIoT یک بازار کاملا جوان به شمار می آید، به گزارش موسسه Markets And Markets، توانسته بازاری به ارزش ۱۰۲ بیلیون دلار آمریکا را در سال ۲۰۱۸ از آن خود کند که با پیش بینی های انجام شده این رقم در سال ۲۰۲۰ به رقم ۱۵۰ بیلیون دلار خواهد رسید. این میزان از رشد تجاری این تکنولوژی، بدون شک انگیزه قوی و محکمی برای ورود افراد و شرکت های صنعتی به این حوزه را در پی خواهد داشت و بدون شک سرمایه گذاری در زمینه طراحی، تولید و تامین سنسورهای صنعتی با قابلیت اتصال و سازگار با اینترنت اشیاء صنعتی IIoT، که یکی از بخش های اساسی این تکنولوژی می باشد، می تواند حاشیه سود امن و پایداری را برای فعالان صنعتی و اقتصادی در این حوزه به دنبال داشته باشد.

منبع : Sensorun

ترجمه و بازبینی: شرکت لیو پرتو صنعت

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.