لیو پرتو صنعت ، طراح و تولید کننده سنسورهای صنعتی

سنسورهای GMR

سنسورهای GMR

GMR چیست ؟

GMR مخفف دو کلمه “Giant Magnetoresistance” می باشد که به معنای مقاومت مغناطیسی عظیم ترجمه می شود.از این تکنولوژی به منظور ساخت سنسور GMR استفاده می شود. حتما خواهید پرسید چرا عظیم؟ از آن لحاظ در نامگذاری از کلمه عظبم استفاده شده است که تغییر مقاومتی در مقیاس نانومتر در این تکنولوژی در اثر قرار گیری در معرض میدان مغناطیسی، چشم گیر و عظیم می باشد.

ساختار تکنولوژی GMR

همان گونه که در شکل فوق نیز مشاهده می شود، ساختار GMR از یک لایه هادی غیر مغناطیسی(معمولا مس انتخاب می شود) تشکیل شده است که مابین دو لایه مواد دارای خاصیت فرومغناطیسی ساندویچ شده است. در حالتی که میدان مغناطیسی حضور ندارد، بیشترین مقاومت به دلیل همجهت نبودن میدان های دو لایه زیرین و فوقانی وجود خواهد داشت و به محض حضور میدان مغناطیسی بیرونی و به دلیل همسو شدن میدانهای دو لایه، مقاومت کاهش خواهد یافت. از این تغییر مقاومت در یک مدار پل مقاومتی مانند تصویر زیر استفاده خواهد شد:

امروزه تکنولوژی GMR  با همت شرکتهایی نطیر NVE ، بصورت کامل تجاری شده و راه خود را به طراحی های صنعتی باز کرده اند. از کاربردهای این تکنولوژی در صنعت می توان به سنسورهای سرعت GMR ، سنسورهای مگنتومتر جهت تشخیص میدان مغناطیسی و اندازه گیری جریان بدون تماس اشاره کرد.

یکی از مزیت های اصلی سنسور GMR نسبت به رقبای خود نظیر سنسورهای Hall-Effect، فرکانس سوئیچینگ بالای این سنسورها می باشد که در رنج ۰.۱Hz  الی ۱MHz کارایی پایداری را خواهند داشت. همچنین حساسیت بسیار بالاتر سنسورهای GMR یکی از مزیت های بارز دیگر این سنسورها نسبت به سنسورهای اثر هال می باشد.

منبع مطالب : وب سایت NVE

ترجمه و بازبینی : تیم لیو پرتو صنعت